Bronnieuws 10

Bronnieuws 8 januari 2016

Beste ouders,

We wensen u allen een goed, gezellig, geslaagd, gezond, gelukkig 2016 toe!

 

Inhoud

Buurttafel
De Bibliotheek Op school

Open dagen VO

Typecursus

PIT pedagogisch panel

Schoolmaatschappelijk werk

Weetpunt

 

Buurttafel

A.s. woensdag 13 januari staat de volgende buurttafel gepland. Het onderwerp is spel (spelontwikkeling) bij kinderen. De presentatie wordt verzorgd door Veerle Meijer. Vanaf 8.30 uur bent u van harte welkom. We hopen op een goede opkomst.


Hulp ouders gezocht Bibliotheek Op school

De Bibliotheek Op school kan alleen open blijven wanneer er nieuwe ouder(s)/ grootouder(s) zich aanmelden om te helpen. Omdat enkele moeders er mee zijn gestopt, zijn er op dit moment helaas te weinig medewerkers.
Voor de ondersteuning van de leerlingen bij het kiezen en lenen van boeken uit de schoolbibliotheek zijn we daarom op zoek naar enthousiaste ouders.
 Wij vragen ouder(s) / grootouder(s) voor:
* het uitlenen van boeken op dinsdagmiddag van ca. 14.00 uur tot 14.30 uur
* het innemen en opruimen van boeken op een in overleg te bepalen tijdstip onder schooltijd
Aanmelden graag zo spoedig mogelijk via de mail. De geïnteresseerde ouders zullen uitleg krijgen en worden ingewerkt in het werken met het uitleen- en catalogussysteem.

Open dagen VO

Deze periode is belangrijk voor de kinderen van groep 8 en hun ouders. Zij ontvangen binnenkort een uitnodiging voor de open dagen van het voortgezet onderwijs. We raden deze ouders aan om hier samen met hun kind(eren) gebruik van te maken en sfeer te gaan proeven. 

 

Typecursus

In onze digitale wereld wordt typevaardigheid van kinderen steeds belangrijker. Enige tijd geleden ben ik in contact gekomen met het bedrijf ECO, the House op Typing. Zij bieden een digitale typecursus aan voor € 50. De normale prijs is € 99,95, maar door sponsoring van de cursus kan het worden aangeboden voor dit ontzettend lage bedrag.

Het wordt aangeboden in de groepen 5 t/m 7. Mochten er in groep 8 ook nog liefhebbers zijn, dan kan dit via de leerkracht worden aangegeven.


PIT pedagogisch panel

Het PIT pedagogisch panel bestaat uit Annemarie Faber, Maud Roebroek, Ester Stam en Petra Buurveld. Dit panel geeft antwoord op praktische vragen waar ouders van baby’s tot en met beginnende pubers mee kunnen zitten. Indien nodig kan het panel daarbij een beroep doen op hun collega-PIT’ers die gespecialiseerd zijn in bijvoorbeeld logopedie, motorische remedial teaching, beweging, meerbegaafden, lezen en dyslexie, rekenen en dyscalculie, jonge kinderen met beperkingen, gedrags- en/of attitudeproblemen en creatieve ontwikkeling.

(zie de bijlage voor meer informatie)

 

Schoolmaatschappelijk Werk op KC De Bron

In de vorige nieuwsbrief heeft u al meer kunnen lezen over het schoolmaatschappelijk werk op KC De Bron. Omdat de vakantie ertussen zit willen we dit nogmaals onder de aandacht brengen.

Schoolmaatschappelijk werkers informeren, adviseren en begeleiden met betrekking tot de opvoeding en de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind.

Vanaf a.s. dinsdag kunt u elke dinsdag (in de even weken) van 8.30-9.30  terecht met vragen rondom kinderen en het gezin.

Monique Koster              Schoolmaatschappelijk werk Vivenz

Tel:        06 – 46085082
Mail:    
monique.koster@vivenz.nl  

 

Weetpunt

Op woensdagmiddag 20 Januari 2016 is er weer een themamiddag, van 15.00 tot 16.30 uur, in ´t Weetpunt. Thema: “Help vogels de winter door”. 

(zie de bijlage voor meer informatie)

 

Kijkt u ook eens op de website naar alle foto’s van kerst. 

 

Volgende Nieuwsbrief

Vrijdag 22 januari

 

Planning

13 januari           Buurttafel

14 januari           Proeflessen Loket groep 8

20 januari           Vergadering ouderraad

Logo De Bron 72 dpi web Logo De Bron 72 dpi web